Savannebar
Savannebar
Locatie Fabula
Type balieverkoop
Assortiment koffie en gebak
Thema savanne
Ontwerp Sergej Karnet, Jeroen Verheij
Geopend 2019
Kassa's 2
Terras binnen
Opvolger van Panda
Horeca

De Savannebar is een horecapunt annex souvenirwinkel die onderdeel is van het Fabula-restaurant, in de attractie Fabula.

De Savannebar verkoopt warme dranken, ontbijt, zoetigheden en andere versnaperingen. Thematisch gezien sluit het verkooppunt aan op het ernaast gelegen 'savanne'-deel van de Speelwereld, en zijn er de hoofden van een giraffe en olifant te zien. Je kunt de versnaperingen van de bar opeten aan de eigen tafeltjes bij het horecapunt of op het grote gedeelde binnenterras in de Speelwereld dat het deelt met het tegenovergelegen restaurant Wereldkeuken.

Assortiment

Bij de Savannebar kun je koffie krijgen, alsook andere warme dranken, frisdrank en smoothies. Voor erbij zijn er diverse taarten en andere bakproducten; ‘s ochtends verkoopt men ook ontbijt.

In het assortiment zit ook een aantal speciale dranken: de ‘Junglebrul’ Koffiespecial, ‘Chocofabunaan’ Chocomelspecial, Jungle Smoothie Special of de speciale Fabula-cider.

Geschiedenis

→
Zie voor uitgebreidere geschiedenis van deze plek: Panda
Ontwerp voor nieuwe inrichting

De Savannebar opende in december 2019 gelijk met de attractie Fabula. Daarvoor, toen Fabula nog PandaDroom was, was op deze plek de souvenirwinkel (maar geen horecapunt) Panda gevestigd. Dat had een uitgebreid assortiment aan met name knuffeldieren. Panda was ook aangekleed in het thema van de savanne, door ontwerper Sergej Karnet, en had de werktitel “Savannewinkel”.

Bij de ombouw van PandaDroom naar Fabula werd ervoor gekozen horeca en souvenirs te combineren. Het is de enige plek in de Efteling waar dit zo gebeurt. Jeroen Verheij maakte een aangepast ontwerp waarbij belangrijkste decoratie uit Panda waaronder enkele muurschapen, de verlichtingsarmaturen en de grote dierenhoofden werd behouden. Tegen de muren werd houten betimmering aangebracht. Er kwam een grote brede verkoopbalie in het midden van de ruimte. De voormalige kassabalie links werd een verhoogde zitbar. Er zijn twintig op de film geïnspireerde souvenirs verkrijgbaar.