De Bazaar
De Bazaar - 1001 Souvenirs
Het exterieur van de winkel
Locatie Anderrijk, naast Fata Morgana
Assortiment Oosters
Geopend 1986
Kassa's 2
Souvenirverkoop

De Bazaar is een souvenirwinkel aan het Fata Morganaplein. De winkel opende de deuren tegelijk met de attractie Fata Morgana in 1986, toen nog in de vorm van uitgiftepunt. Nu loop je door de winkel heen na het verlaten van de attractie. De koopwaar bestaat voornamelijk uit Oosterse artikelen.

Omschrijving

Bezoekers betreden de winkel via de uitgang van Fata Morgana. Eenmaal binnen wordt men begroet door een overdaad aan midden-oosterse snuisterijen, zoals wierook, kaarsen, kandelaars, kussentjes, beeldjes, shawls en wat dies meer zij. Voor de kinderen zijn er knuffeldieren te koop (van het Panda-assortiment) van de dieren uit de attractie: kamelen, tijgers, slangen en krokodillen.

Specifiek Eftelingse merchandise is er ook: zo is er een "Fata Morgana huisparfum" waarmee je je huis naar de Troonzaal kunt laten ruiken, en het Suske en Wiske-album Fata Morgana.

In de Bazaar bevindt zich de fotobalie waar op beeldschermen de in de attractie gemaakte actiefoto kan worden bekeken.

Geschiedenis

De balie in 1989: personeel met Oosterse kleding en een bedenkelijke winkelpresentatie

De Bazaar was in de beginjaren enkel een balieverkooppunt voor souvenirs, maar in 1991 was het winkeltje al van binnen te bezoeken. In 1995 werd het winkeltje verbouwd waarmee het letterlijk twee maal zo groot werd: aan de rechterzijde werd het bestaande gedeelde gekopieerd, echter zonder het plaatsen van een tweede boldak. De ingang sloot voortaan direct aan op de uitgang van Fata Morgana zodat bezoekers bij het verlaten van de attractie door de winkel moeten.

In 2012 zijn de oorspronkelijke verfkleuren van de winkel weer teruggekomen, en zijn diverse potjes en pannetjes van de gevel verwijderd. De ondertitel 1001 Souvenirs is toegevoegd. In juli 2013 werd de kassabalie verbreed ten behoeve van de verkoop van actiefoto's. Omdat de bredere balie voor het raam in de voorgevel zou komen, is dit raam vervangen door een faux dubbele deur.