Plaetjesmakers
Bord "Plaetjesmakers"
Doel Fotostudio
Tarief € 9,95
Geopend juli 2015
Roosmatroos pl.png
Locatie in de Game Gallery

Plaetjesmakers was tussen 2015 en 2023 een fotostudio in de grote galerij van de Game Gallery. Deze plek maakt nu deel uit van snoepwinkel De Verleiding.

In tegenstelling tot de spellen had het een gesloten gevel met ramen en in het midden een dubbele openslaande deur. Aan weerszijden waren twee etalages met fotolijstjes en twee beeldschermen. Binnen stond een gifgroene muur en plateau waar je op de foto kon. De groene kleur werd dan, middels chroma keying, vervangen door een andere afbeelding. Verder was er nog een balie met kassa. Het winkeltje werd uitgebaat door actiefoto-leverancier Picsolve.

Voor de achtergronden kon men kiezen uit verschillende (soms aangepaste) scènes uit de Efteling: de troon van de Pasja uit Fata Morgana, Draak Edna bij Joris en de Draak, het vliegend tapijt van de Fakir, op een muzikale paddenstoel in het Sprookjesbos, op een schommel in Droomvlucht of de Hollandse scène uit Carnaval Festival. In 2018 zijn daar aan toegevoegd de Koningszaal van Symbolica, op een waterlelie van De Indische Waterlelies en voor de Magische Stadspoort van Raveleijn. Voor deze foto's kon men ook gebruik maken van attributen als een zwaard, doek of een hoofddeksel.

Men kon de foto, net als de actiefoto's bij de attracties, krijgen in een hoes (€ 9,95), een lijst met glitters (€ 14,95), of als sleutelhanger of magneet (€ 8,95).

Deze ruimte werd gecreëerd bij de grote renovatie van de Gallery in maart 2015, maar opende pas halverwege juli 2015 haar deuren. Hiervoor was op deze locatie het Junglespel gevestigd.

Tijdens de COVID-19-pandemie in het voorjaar van 2020 ging uitbater Picsolve failliet. Toen de Efteling weer open was, functioneerde Plaetjesmakers als balieverkooppunt van souvenirs. In januari 2023 werd de ruimte bij de naastgelegen snoepwinkel getrokken, en sindsdien wordt hier zowel snoep als enkele Ruigrijkse souvenirs verkocht.