Plaetjesmakers
Plaetjesmakers bord.jpg
Doel Fotostudio
Tarief € 9,95
Geopend juli 2015
Roosmatroos pl.png
Locatie in de Game Gallery

Plaetjesmakers is een fotostudio in de grote galerij van de Game Gallery.

In tegenstelling tot de spellen heeft het een gesloten gevel met ramen en in het midden een dubbele openslaande deur. Aan weerszijden zijn twee etalages met fotolijstjes en twee beeldschermen. Binnen staat een gifgroene muur en plateau waar je op de foto kunt. De groene kleur wordt dan, middels chroma keying, vervangen door een andere afbeelding. Verder is er nog een balie met kassa.

Voor de achtergronden kan men kiezen uit verschillende (soms aangepaste) scènes uit de Efteling: de troon van de Pasja uit Fata Morgana, Draak Edna bij Joris en de Draak, het vliegend tapijt van de Fakir, op een muzikale paddenstoel in het Sprookjesbos, op een schommel in Droomvlucht of de Hollandse scène uit Carnaval Festival. In 2018 zijn daar aan toegevoegd de Koningszaal van Symbolica, op een waterlelie van De Indische Waterlelies en voor de Magische Stadspoort van Raveleijn. Voor deze foto's kan men ook gebruik maken van attributen als een zwaard, doek of een hoofddeksel.

Men kan de foto, net als de actiefoto's bij de attracties, krijgen in een hoes (€ 9,95), een lijst met glitters (€ 14,95), of als sleutelhanger of magneet (€ 8,95).

Deze ruimte werd gecreëerd bij de grote renovatie van de Gallery in maart 2015, maar opende pas halverwege juli 2015 haar deuren. Hiervoor was op deze locatie het Junglespel gevestigd.