Woelige Baren
Woeligebaren.JPG
Doel Hengel naar een onbekende prijs.
Tarief € 5,-
Geopend 2015
Dapperesnijdertje.png
Locatie in de Game Gallery

Woelige Baren is een spel in de Game Gallery, op de hoek tussen Zeeslag en Land in Zicht.

Woelige Baren is erg vergelijkbaar met het Beet! en Draaikolk: in de kraam staan op een halfrond podium tassen opgesteld met daarin een onbekende prijs. De deelnemer mag na betaling van € 5,- met een lange stok één van die tasjes optillen en ontvangt de prijs die daarin zit.

Het spel is dus altijd prijs, behoudens het onwaarschijnlijke geval dat het de speler het in het geheel niet voor elkaar krijgt om enig tasje aan de haak te slaan. Woelige Baren is dus een kansspel.

Op de achtergrond zijn wat Eftelingse elementen te vinden, zoals de walvis en piraat van Polka Marina en het spookschip De Vliegende Hollander. Ook is er een de dobberende figuur in een ton te zien: een verwijzing naar het inmiddels ter ziele Game Gallery-spel Dobberbal. Door de vestiging op de hoek is het van twee kanten speelbaar. Erboven staat aan de lange zijde een naambord met ook weer de Dobberbal-figuur. Aan de Polkakant staat nog alleen een bord "Altijd prijs!".

Tasje Hengelen

Tasje Hengelen
Tasjehengelen.jpg
Doel Hengel naar een onbekende prijs.
Tarief € 5,-
Geopend 2004 tot 2015, vervangen door Woelige Baren

Tot 2003 zat hier het spel Het Dappere Snijdertje (eerst ringwerpen, later skeeball, een op Boem Bal gelijkend spel maar dan zonder kanon). In 2003 jaar werd het huidige spel geopend onder de wat fantasieloze naam Tasje Hengelen. Bij de grote renovatie van de Game Gallery in maart 2015 werd het hernoemd en het decor aangepast.

Tijdens de Winter Efteling was in het Kinder Winter Wonderland, later het IJspaleis, een dependance te vinden van het Tasje Hengelen. Naast dit spel bevond zich een ander spel, Sneeuwballen vangen.