Schipbreuk
Schipbreuk.JPG
Doel Zoveel mogelijk servies kapotgooien.
Tarief € 3,- zes ballen
€ 5,- twaalf ballen
Geopend 2015
Schipbreuk plattegrond.png
Locatie in de Game Gallery

Schipbreuk is een spel in de Game Gallery, tussen Land in Zicht en Goede Vangst. Direct rechts van het spel zit nog een dubbele toegangsdeur voor personeel, waar voorheen de kassa gevestigd was.

Schipbreuk is een ballenspel. Tegen de achterwand van het spel is een porseleinkast geschilderd, waar overheen aardewerken bordjes horizontaal voortbewogen worden. De speler krijgt voor € 3,- zes ballen, of twaalf voor € 5,-, en mag proberen zoveel mogelijk bordjes kapot te gooien. Bij drie, vier en vijf bordjes krijgt men respectievelijk een middelgrote, grote of superprijs. Een bord dient wel minstens voor de helft stuk te zijn om mee te tellen.

De Oliphant in de Porseleinkast

De Oliphant in de Porseleinkast
Oliphantbord.JPG
Doel Zoveel mogelijk servies kapotgooien.
Tarief € 3,- zes ballen
€ 5,- twaalf ballen
Geopend 2004 tot 2015

Het spel is in 2004 geïntroduceerd naar ontwerp van Marieke van Doorn onder de naam De Oliphant in de Porseleinkast tegelijk met De Knuppel in het Hoenderhok: beide spellen vervingen de Holle Bolle Ballentent op die plaats. Bij de grote renovatie van de Game Gallery in maart 2015 werd het spel hernoemd en de vormgeving wat aangepast, Onder andere is nu klassiek Efteling-servies op de achtergrond te zien. Het spelconcept bleef echter gelijk.