Boem Bal
Boembalbord.JPG
Doel Met een luchtdrukkanon ballen afvuren om punten te scoren.
Tarief 1x voor € 1,-, 3x voor € 2,-
Geopend 1981 tot 2015
Boembal plattegrond.png
Locatie in de Game Gallery

Boem Bal was een schietspel in de Game Gallery, gelegen tussen de kassa en Rol Risk, waar zich nu de twee spellen Recht door Zee en Goede Vangst bevinden.

Bij Boem Bal was het de bedoeling om een aantal ballen in een gat te schieten die in een bak tegenover het kanon staan. Hoe moeilijker het gat te bereiken is, hoe hoger de punten en hoe hoger je je score weet te krijgen, hoe groter de prijs. De punten liepen tussen de 100 en 800. Voor 800 punten kreeg de speler één prijspenning, bij 1500 de tweede, en elke 1000 punten meer leverde nog een penning op. De penningen konden bij de naastgelegen kassa ingewisseld worden voor een prijs, en moesten op dezelfde dag ingeleverd worden als ze gewonnen zijn.

Een spel kostte € 1,-, voor € 2,- speelde men drie keer.

Boem Bal wordt gespeeld

Boem Bal was één van de oorspronkelijke spellen van de eerste Game Gallery die werd geopend in 1981. Het was toen nog het meest rechter gelegen spel, in 1983 werd er rechts naast een spel toegevoegd. Op het bord boven de attractie was de Baron von Münchhausen te zien, die, zoals in het verhaal, een kanonskogel berijdt.

Het spel was ingekocht bij leverancier Valco Automatenbouw uit Bergen op Zoom, waar het de naam 'Euro Ball' heeft. Dit stond gewoon te lezen op de scoreborden boven de bakken, die verder niet aangepast waren. Hetzelfde spel komt men ook nog wel eens tegen op kermissen in het land. Het spel was geheel self-service, en had handige asbakjes voor je sigaret.

Bij de grote renovatie van de Game Gallery in maart 2015 moest het het veld ruimen, en werd de ruimte gesplitst in de twee spellen Recht door Zee en Goede Vangst.