Zeeslag
Zeeslag.JPG
Doel Race je scheepje als eerste naar de overkant
Tarief € 3,- per spel
€ 5,- voor drie
Geopend 2015
Pombus plattegrond.png
Locatie in de Game Gallery

Zeeslag is het meest linker spel in de kleine galerij van de Game Gallery, om de hoek van Woelige Baren en tegenover de Polka Marina.

Het spel is gebaseerd op de kamelenrace-attractie die men regelmatig op kermissen tegen kan komen. Er kunnen tien deelnemers plaatsnemen op krukjes in de vorm van vaatjes met opschriften als rum en corenwyn. Elke speler betaalt € 3,- voor één of € 5,- voor drie keer spelen. Hij krijgt een corresponderend bootje of draak in het decor (er zijn negen bootjes en één zeedraak). Een speler krijgt ook een bal en dient die voor zich uit te rollen onder een plexiglas plaat met daaronder gele, blauwe en rode uitsparingen. Komt de bal in een rode uitsparing, dan zal zijn bootje snel vooruitgaan, een blauwe minder en een gele levert slechts een klein stukje voortgang op. De bal keert vervolgens terug en de speler kan het opnieuw proberen. De speler wiens boot die als eerste aan de overzijde is, wint een prijs.

De te winnen prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers: het minimum aantal deelnemers is drie; de prijs neemt daarna in grootte toe tot het maximumformaat bij zeven deelnemers. Ook de gehandicapte medemens kan meedoen: krukje nummer 10 kan verwijderd worden om ruimte te maken voor een rollende deelnemer.

Het spel werd vervaardigd door Elton Amusements uit Liverpool (VK) en was hun vierhonderdste installatie. Het werd op maat gemaakt naar de specificaties van de Efteling.