Land in Zicht
Landinzicht.JPG
Doel Ballengooien richting een stel meeuwen.
Tarief € 3,- zes ballen
Geopend 2015
Landinzicht plattegrond.png
Locatie in de Game Gallery

Land in Zicht is een spel in de Game Gallery, tussen Woelige Baren en Schipbreuk.

Land in Zicht is een ballenspel. Op de achterwand zijn vier houten rijen met daarop per rij twaalf hardboard borden gemonteerd waarop meeuwen zijn geschilderd die omlijst zijn met een randje bont.

Na betaling van € 3,- krijgt men zes ballen waarmee zoveel mogelijk van de, overigens stilzittende, meeuwen omvergegooid moeten worden. Het blijft onduidelijk waar deze meeuwen dit aan verdiend hebben en wat de naam van het spel hiermee van doen heeft.

Die naam staat op een naambord bovenop het spel met daarbij een groot oog, dat kennelijk door een kijker tuurt. Op het bord zit een klodder faux-meeuwenpoep. Ervoor staat een apart bord met de toelichting "Ballen gooien".

De Knuppel in het Hoenderhok

De Knuppel in het Hoenderhok
Hoenderhokbord.JPG
Doel Ballengooien richting een stel kippen.
Tarief € 3,- zes ballen
Geopend 2004 tot 2015

Het spel werd toegevoegd als kippenspel onder de naam De Knuppel in het Hoenderhok in 2004 na eerst enkele maanden getest te zijn op de voormalige locatie van Het Dappere Snijdertje. Het spel vormde samen met zijn buurman De Oliphant in de Porseleinkast (nu Schipbreuk) een tweeluik aan ballenspellen dat in dat jaar geïntroduceerd werd. Marieke van Doorn was verantwoordelijk voor het ontwerp, waarvan de namen verwijzen naar bekende uitdrukkingen in het Nederlands taalgebied. De twee spellen vervingen de brede Holle Bolle Ballentent op die plaats. Bij de grote renovatie van de Game Gallery in maart 2015 werden de kippen vervangen door meeuwen en het decor vernieuwd, maar het spelconcept bleef gelijk.