Muiterij
Naambord Muiterij
Doel Schiet op een piratenscène, maar pas op!
Tarief € 1,- voor tien schoten
Geopend 1997, 2015 onder nieuwe naam
Muiterij pl.png
Locatie in de Game Gallery

Muiterij is een spel in de Game Gallery, gelegen op de hoek tussen Plaetjesmakers en een schuilplek. De speler kan met een infraroodgeweer schieten op diverse doelen geplaatst in een decortje met een piratenthema.

Het spel is zelfbediening: na inworp van € 1,- mag men tien schoten afvuren op het decor. De doelen zijn enkele tientallen witte schietschijfjes met een ledlampje. Het decor bevat stereotiepe piratenthematisering, zoals een piratenvlag, rots in de vorm van een doodshoofd, een zeilboot met een skelet achter het stuur en flink wat zeedieren.

Sommige doelen triggeren een interactief element. De meest opwindende is een piraat die vanachter een kist tevoorschijn draait en een straaltje water afschiet richting de spelers. Het is om het raken van de doelen te doen: er zijn geen prijzen te winnen. Dit wordt onderstreept door de tekst op een bord: "Plezier is hier de prijs."

Piratensloep

Piratensloep
Naambord Piratensloep
Doel Schiet op een piratenscène, maar pas op!
Tarief € 1,- voor tien schoten
Geopend 1981, 1997 nieuwe schiettent

Het spel heette oorspronkelijk Piratensloep. Hierbij moest men ringen werpen om duim, teen, neus en vlaggenstok van een bord met een uitbeelding van een stel piraten in een roeibootje terwijl dit bord langzaam heen- en weer wiegde.

Dezelfde afbeelding als op de borden staat sinds de renovatie in 2015 op het naambord op het dak. Vandaag de dag vinden we één van de drie oorspronkelijke spelborden terug in het Wonder Depot.

Het spel werd in 1997 vervangen door het schietspel, dat we nu nog steeds aantreffen. In april 2001 werden de geweren vast aan de balie gemonteerd, zodat er niet meer in het wilde weg 'geschoten' kon worden.

Bij de renovatie van de Game Gallery in maart 2015 werd het spel hernoemd naar Muiterij. Het decor werd slechts wat opgefrist en het aantal schoten verlaagd van twaalf naar tien. Op de balie werd een wisselautomaat geplaatst, zodat deze hoek van de galerij nu helemaal zelfbediening is. Het bord boven het spel keerde terug in een nieuwe uitvoering, duidelijk gebaseerd op het aloude bord van de Piratensloep. Een apart bord spoort aan: "Schiet maar raak!", en in de houten boord boven het spel zijn schietgaten gemaakt.

Originele Piratensloep kort in actie