Roosmatroos
Naambord Roosmatroos
Doel Ringwerpen om de uitstekende lichaamsdelen van zeelieden.
Tarief ?
Geopend 1983 tot 1998
Roosmatroos pl.png
Locatie in de Game Gallery

Roosmatroos was van 1983 tot en met 1998 een spel in de Game Gallery, tussen de Prijzenpot en Piratensloep, op de plek waar later het Junglespel zat. Tegenwoordig is hier Plaetjesmakers gevestigd.

Het opende als eerste spel op deze locatie toen dit bouwdeel toegevoegd werd bij de expansie van de Game Gallery in 1983. Men overwoog om hier het flessen hengelen van Prijzenpot onder te brengen, maar het werd dus dit matrozenspel. Aanvankelijk stonden hier twee borden met een bebaarde matroos erop afgebeeld, het naambord was vormgegeven als een matrozenpet. De naam verwijst naar het feit dat de matroos fungeert als een roos op een schietschijf.

Enkele jaren later werden deze vervangen door twee panelen van zeelui in een bootje met uitstekende lichaamsdelen, die eerder opgesteld waren in de Piratensloep ernaast. De speler moest ringen om deze lichaamsdelen zien te werpen. In 1998 werd het vervangen door het Junglespel.

Pas in 2001 werd ook het bijbehorende bord boven het spel verwijderd. Eén paneel is terecht gekomen in het Wonder Depot van het Efteling Museum. Het ontwerp van deze panelen is bovendien gebruikt voor het gevelbord van Muiterij (de huidige naam van Piratensloep) in 2015.