Holle Bolle Ballentent
Hollebolleballententbord.jpg
Doel Ballengooien in de opengesperde monden van diverse Gijzen.
Tarief  ?
Geopend 1981 tot 2004, vervangen door De Knuppel in het Hoenderhok en De Oliphant in de Porseleinkast
Hollebolleballen.png
Locatie in de Game Gallery

Holle Bolle Ballentent is een ballengooispel dat tussen de opening in 1981 en 2004 in de Game Gallery te spelen was. Het spel is ontworpen door Ton van de Ven, het gevelbord door Henny Knoet.

De bedoeling van het spel was dat je ballen door een familieportret van de familie Gijs gooide. Ieder figuur op het bord had een andere mond; hoe kleiner de mond, hoe meer punten je uitgekeerd kreeg als je die Gijs de bal door zijn strot duwde. In de Holle Bolle Ballentent stonden meerdere dezelfde familieportretten naast elkaar, afgeschermd met netten, waardoor meerdere personen het spel tegelijk konden spelen.

De Holle Bolle Ballentent

Op het bord waren zes figuren te zien: Speeltuin Gijs, Tweeling Gijs, Moeder Gijs, Opa Gijs (met snor!) en een hondje dat niet herkenbaar is uit het park.

De Holle Bolle Ballentent is in 2004 opgedeeld om vervangen te worden door twee spellen: eerst de De Knuppel in het Hoenderhok, en iets later kwam daar De Oliphant in de Porseleinkast bij, beide ontworpen door Marieke van Doorn. Eén van de spelborden is sindsdien in het Wonder Depot van het Efteling Museum te vinden.

In Game Gallery West was begin jaren 90 een Lavenversie te vinden van de Holle Bolle Ballentent.