Het festijn

Gijs' Smulfestijn was een menu bestaande uit een kroket en een frikandel samen met frites en fritessaus in een speciaal daarvoor bestemd doosje, en daarbij een flesje of beker (postmix-)frisdrank. Het menu werd in 2015 opgevolgd door het gelijksoortige maar saaier genaamde Voordeelmenu. Het voordeelmenu heeft echter maar één snack.

Het Smulfestijn kon ook met twee kroketten, twee frikandellen of twee kaassoufflés besteld worden, maar andere snackcombinaties waren niet mogelijk.

De naam Gijs verwijst natuurlijk naar Holle Bolle Gijs, aangezien het menu met zijn twee snacks en portie frites de honger van een flinke eter zou moeten kunnen stillen, alhoewel het natuurlijk in de verste verte niet de verzadigingskracht heeft van een heel paard half.

Het Smulfestijn werd verkocht bij de Steenbok, Smulpaap en De Vrolijke Noot en eerder ook bij De Likkebaerd, maar was niet verkrijgbaar bij De Hongerige Machinist. Gijs' Smulfestijn was te koop vanaf 30 juli 2005.[1] Het maakte ook deel uit van het Efteling-groepsarrangement "Gijs' Snackarrangement" (eerder "Gijs' Smulfestijnarrangement" en daar weer voor "Holle Bolle Gijs-arrangement" geheten), waarbij naast de entree een voucher voor dit product was inbegrepen.

  1. Wondernet: Nieuw: Gijs´ Smulfestijn in de Efteling  (2 augustus 2005)