Ringeling
Ringeling.jpg
Doel Ringen werpen.
Tarief € 3,-
Geopend 1981 tot 1997 hoepels om beren, 1997 tot 2009 colaflesjes en -glazen
Ringeling plattegrond.png
Locatie in de Game Gallery

Ringeling was een spel in de Game Gallery, tussen Touwtje Trekken en Prijzenpot.

In de beginjaren was hier sprake van een ringwerpspel, waarbij je hoepels om een beer moest gooien. In 1997 werd dit vervangen door een Coca-Cola-gesponsord spel waarbij je ringen rond colaflesjes moest gooien, later werd dit een Coca-Cola-ballengooispel, alhoewel nog steeds onder de naam Ringeling. In 2009 werd het spel, inclusief naambord, vervangen door Dr. John's Dansende Dienbladen. Tegenwoordig maakt deze ruimte deel uit van snoepwinkel De Verleiding.

Het spel dat tot 2009 gespeeld kon worden bestond uit een vlak van colaglazen in de kenmerkende Coca-Colavorm, waarvan enkele gekleurd waren. De speler ontvangt voor € 3,- drie ballen die op de glazen geworpen dienden te worden. Bleef de bal liggen op een gekleurd glas, dan ontving men een prijs afhankelijk van de betreffende kleur. In de inrichting waren Coca-Colalogo's te vinden, onder andere op de achtergrond die gevormd werd door een klassieke advertentie met colagenieters.

De opvolger van dit spel, Dr. John's Dansende Dienbladen had een vergelijkbare premisse, echter de bal moest hierbij in veel grotere, maar bewegende glazen gegooid worden.