Junglespel
Junglespel.jpg
Doel Blikkengooien in een groene jungle.
Tarief € 3,-
Geopend 1999 tot 2015
Roosmatroos pl.png
Locatie in de Game Gallery

Het Junglespel was een klassieke ballengooienattractie in de Game Gallery, links naast de Piratensloep (nu Muiterij geheten).

In een decor van veel tropische planten en wat knuffeldieren staan tonnen opgesteld met opschriften als wodka, rum en haring. Op elke ton staat een torentje van zes blikken (drie-twee-één) in een wilde dieren-print. Voor € 3,- krijgt de speler drie ballen. Hiermee moeten simpelweg zoveel mogelijk van de blikken van de ton afgeworpen worden. Bij Junglespel geldt: altijd prijs, maar hoe meer blikken eraf, hoe groter die is.

In het verleden zat hier kort het spel Emmeren, waarbij je een houten bal in een ijzeren emmer diende te gooien die daarin moest blijven liggen. Tot 1999 zat op deze plek Roosmatroos, waarbij ringen geworpen moesten worden om de uitstekende lichaamsdelen van zeelieden. Het bijbehorende bord bovenop de kraam werd pas in 2001 weggehaald, en er is sindsdien nooit een bord teruggekeerd.

In maart 2015 moest het spel het veld ruimen bij de grote renovatie van de Game Gallery. Toen kwam op deze plek fotostudio Plaetjesmakers. In 2023 werd de ruimte bij het naastgelegen winkeltje De Verleiding getrokken.