Panda
Panda, overzicht
Overzicht van de winkel
Locatie Anderrijk, in PandaDroom
Assortiment WNF-artikelen
Thema savanne
Ontwerp Sergej Karnet
Geopend 2002
Gesloten 2019
Kassa's 1
Opgevolgd door Savannebar
Souvenirverkoop

Panda was de souvenirwinkel van PandaDroom in Anderrijk. De winkel was gevestigd in dezelfde ruimte als de post-show Dierenwereld en restaurant de Octopus. Bezoekers van PandaDroom liepen langs de winkel naar de uitgang, maar de winkel was ook te bereiken zonder de attractie te bezoeken, via de Pardoes Promenade, door het restaurant.

In mei 2019 maakte de Efteling bekend dat de attractie en ook de winkel aan het eind van dit jaar geheel vernieuwd worden. De aparte winkel Panda verdween en in de vernieuwde attractie, Fabula, worden souvenirs nu verkocht samen met versnaperingen bij de Savannebar, gevestigd op de oude plek van Panda. Diverse elementen uit de winkel zijn nog aanwezig, zoals de grote olifanten- en giraffenkop, een schap in de hoek en de oude afrekenbalie.

Assortiment

Het assortiment bestond vrijwel geheel uit merchandise van de PandaDroom-souvenirlijn; (knuffel)dieren of daarvan afgeleide producten van één van de hoofdrolspelers uit de film. Aan de wanden waren deze uitgestald in aards aandoende schappen, in het midden van de achterwand was een grote stenen olifantenkop een blikvanger. Ook waren er vrijstaande bakken met dierenprints en manden.

Volgens een bordje in de winkel kwam "een gedeelte van de opbrengst" ten goede aan het Wereld Natuur Fonds.

Ontwerp

Verantwoordelijk voor het ontwerp van de winkel was Sergej Karnet die ook aan de Octopus werkte. De winkel werd onder de werktitel "Savanne Winkel" uitgewerkt. De meeste thematisering werd geproduceerd door Jora Vision.