Eftelings grootste souvenirwinkel: Efteldingen

In de Efteling zijn diverse souvenirwinkels te vinden: hier kan de bezoeker een aandenken aan zijn bezoek aanschaffen. Daarnaast zijn hier vaak ook praktische zaken zoals batterijen en postzegels te verkrijgen.

Al vanaf 1952 is er een souvenirwinkel aanwezig in het park.

Personeel aan de kassa

De grootste attracties, Droomvlucht, Fata Morgana, Fabula en Symbolica hebben een eigen inpandige souvenirwinkel met producten die aansluiten op de zojuist genoten beleving. De attractiebezoeker wordt via de winkel naar buiten geleid om aankopen te stimuleren. Daarnaast is er een aantal in meer of mindere mate losstaande winkels waarvan het assortiment wel aansluit op de directe omgeving. Bij de ingang is de enige echt algemene winkel Efteldingen te vinden.

Recente grote attracties als De Vliegende Hollander, Raveleijn, Baron 1898 hebben geen eigen winkel maar wel een verrijdbare kar van waaruit souvenirs verkocht worden.

Bezoekers die hun aankopen niet de hele dag mee willen torsen kunnen gebruik maken van de Souvenir Express. Ook kunnen ze opteren om buiten het park hun aankopen te doen, zoals in het Efteling Hotel en Bosrijk, waar ook souvenirs verkocht worden.

Voor online-aankopen is er van tijd tot tijd een Efteling Webshop.

Fantasierijk

  • Efteldingen: de grootste en meest algemene winkel van het park, gevestigd in het Huis van de Vijf Zintuigen. Hier kun je producten kopen vanuit alle rijken.
  • Symbolica-shop: een klein winkeltje bij de uitgang van de attractie verkoopt actiefoto's en een bescheiden aanbod aan Pardoes-souvenirs.

Anderrijk

  • De Bazaar, behorend bij Fata Morgana, verkoopt diverse oosterse snuisterijen.
  • Savannebar, behorend bij Fabula, verkoopt zowel warme en koude dranken als een selectie van souvenirs. Eerder was op deze plek winkel Panda gevestigd.
  • Piratenshop (voormalig). In Casa Caracol werden kortstondig piratenspullen verkocht.

Marerijk

Reizenrijk

Ruigrijk

  • Pythonshop (voormalig), behorende bij de Python. Het Ruigrijk heeft nu geen permanente souvenirwinkels meer.
  • De Verleiding, een snoepwinkel.
  • De Jolige Jutter, een verkoopkar bij Nest!.

Wereld van de Efteling

Extern

Koop bij bol.com