Eftelings grootste souvenirwinkel: Efteldingen
Personeel aan de kassa

In de Efteling zijn diverse souvenirwinkels te vinden: hier kan de bezoeker een aandenken aan zijn bezoek aanschaffen. Daarnaast zijn hier vaak ook praktische zaken zoals batterijen en postzegels te verkrijgen.

Al vanaf 1952 is er een souvenirwinkel aanwezig in het park.

De grootste attracties, Droomvlucht, Fata Morgana, PandaDroom en Symbolica hebben een eigen inpandige souvenirwinkel met producten die aansluiten op de zojuist genoten beleving. De attractiebezoeker wordt via de winkel naar buiten geleid om aankopen te stimuleren. Daarnaast is er een aantal in meer of mindere mate losstaande winkels waarvan het assortiment wel aansluit op de directe omgeving. Bij de ingang is de enige echt algemene winkel Efteldingen te vinden.

Recente grote attracties als De Vliegende Hollander, Raveleijn, Baron 1898 hebben geen eigen winkel maar wel een verrijdbare kar van waaruit souvenirs verkocht worden.

Bezoekers die hun aankopen niet de hele dag mee willen torsen kunnen gebruik maken van de Souvenir Express. Ook kunnen ze opteren om buiten het park hun aankopen te doen, zoals in het Efteling Hotel en Bosrijk, waar ook souvenirs verkocht worden.

Voor online-aankopen was er enkele jaren de Efteling Webshop, maar tegenwoordig kun je alleen nog terecht bij Bol.com.

Fantasierijk

  • Efteldingen: de grootste en meest algemene winkel van het park, gevestigd in het Huis van de Vijf Zintuigen. Hier kun je producten kopen vanuit alle rijken.
  • Symbolica: een klein winkeltje bij de uitgang van de attractie verkoopt actiefoto's en een bescheiden aanbod aan Pardoes-souvenirs.

Anderrijk

  • De Bazaar, behorend bij Fata Morgana, verkoopt diverse oosterse snuisterijen.
  • Panda, behorend bij PandaDroom, heeft een assortiment van voornamelijk (knuffel)dieren.
  • Piratenshop (voormalig). In Casa Caracol werden kortstondig piratenspullen verkocht.

Marerijk

Reizenrijk

Ruigrijk

Wereld van de Efteling

Extern

Koop bij bol.com