Efteling Webshop is nu te vinden op bol.com

De Efteling Webshop of Wondere Webwinkel was een online winkel voor Eftelingsouvenirs en bestond tussen november 2004 en april 2015.

Heden ten dage wordt een beperkt aanbod verkocht bij Bol.com.

Wondere Webwinkel

De winkel in 2011

De online winkel begon in november 2004 onder de naam Wondere Webwinkel op het prachtige webadres http://212.78.182.167/catalog/ en er was een assortiment verkrijgbaar variërend van Pardoespoppen, de Kroniek, dekbedovertrekken en cd's en dvd's. Er kon alleen met Rabodirect of met een creditcard betaald worden en bestellingen werden binnen ongeveer vijf dagen bezorgd.

Efteling Webshop

De winkel in 2015
Commercial voor Eftelingshop uit 2013

In augustus 2006 werd de shop vernieuwd, onderdeel gemaakt van de bestaande Eftelingwebsite en kreeg de naam Efteling Webshop. Het adres van de winkel was https://efteling.com/webshop, maar korte tijd werd het adres www.eftelingshop.nl gecommuniceerd. Er kan vanaf dat moment ook met iDEAL of een eenmalige machtiging betaald worden en de bezorgtermijn ging in dat geval omlaag naar drie dagen.

Op 16 mei 2012 werd een geheel vernieuwde versie gelanceerd, in een layout die later ook voor de hoofdwebsite van de Efteling gebruikt zou gaan worden. Hij is nu ook beschikbaar in het Engels, Frans en Duits en van de multimediaproducten zijn voorproefjes te bekijken en te beluisteren.

In de webshop waren een kleine vijfhonderd artikelen te verkrijgen, verdeeld over de verschillende 'merken' van het park, zoals Jokie, Sprookjesboom en Pardoes. Ook boeken, pins en jubileumartikelen behoorden tot het assortiment. Tevens konden er entreebewijzen gekocht worden. De winkel leverde in heel Europa. Producten konden binnen Nederland gratis retour gestuurd worden. De logistiek achter de shop (magazijn, verzamelen en verzending) vond plaats bij Docdata in Waalwijk.

Sluitingsmelding, 21 april 2015

Sluiting

Op 21 april van 2015 werd via een melding op de webshop aangekondigd dat die nog dezelfde dag aan het eind van de middag zou sluiten. Bezoekers werden doorverwezen naar de winkels in het Efteling Park, de winkels Prénatal (voor Jokieproducten) en Top1Toys (Sprookjesboom­producten) en een assortiment van zo'n honderd producten op Bol.com. De reden is dat voor de Efteling als kleine speler de verzendkosten te hoog zijn wat de producten te duur maakt.[1]

Koop bij bol.com


Verwijzingen
  1. Brabants Dagblad: Efteling stopt met webwinkel (21 april 2015)