Annette Vishers

Annette Vishers werkt sinds november 1990 bij de Efteling, momenteel in de functie van ontwerpcoördinator op de afdeling Design & Development.

Van 1979 tot 1990 werkte ze voor Jamin, uiteindelijk als hoofd reclame en publiciteit. Ze voerde bij Jamin onder meer een nieuwe winkelformule in. In 1990 werd ze bij de Efteling aangenomen in de functie van manager Merchandise, een nieuwe afdeling.

Vishers in haar merchandisekantoor, 1990
Als de eerste merchandisespecialist van het park was ze verantwoordelijk voor het souvenirassortiment van het Efteling-park en de Game Gallery, het ontwikkelen en onderzoeken van nieuwe winkelformules en nieuwe producten, het winkelinterieur en de uitstraling. Enkele maanden na haar aantreden concludeert ze dat meer winkels moeten worden omgebouwd tot zelfbedieningswinkels, in plaats van uitgiftepunten. Bovendien moet het aantal winkels worden uitgebreid en moeten artikelen er aantrekkelijker uitzien. Haar visie toen:[1]
In mijn visie gaat Pardoes als visitekaartje van de Efteling het kernassortiment bepalen, aangevuld met artikelen die bij een themawinkel horen.

Van 1996 tot 2000 was ze formulemanager van de net nieuwe afdeling 'Horeca & Merchandise' in welke functie ze o.a. verantwoordelijk was voor het Valies. Vanaf 2000 is ze ontwerpcoördinator.

Portfolio ontwerpcoördinatie

Verwijzingen
  1. Efteldingen: Omzet Eftelingwinkels kan 'n heel stuk beter (november 1990)