Wandelwagenverhuur
Wandelwagens
'Model 2013'

Voor kleine kinderen kan bij de Wandelwagenverhuur een wandelwagentje gehuurd worden. De verhuur vindt plaats vanuit het gebouwtje aan het Dwarrelplein naast het Huis van de Vijf Zintuigen, waarin ook de Souvenir Express en de Garderobe gevestigd zijn, en (aan parkeerplaatszijde), de Hondenkennel. Ook vindt hier rolstoeluitleen plaats voor de bezoeker met een mobiliteitshandicap en kunnen bezoekers een buggyslot lenen.

Al vanaf begin jaren zestig zijn wandelwagentjes te huur in het park.[1] Op vier plaatsen in het park zijn wandelwagenstallingen waar deze en eigen buggy's droog geparkeerd kunnen worden.

Type wandelwagens

Er zijn twee soorten wandelwagens, een klassieke en een moderne variant, maar beide hebben een vergelijkbaar eenvoudig model: een houten zitje op twee wielen, met een trekstang.

De klassieke wandelwagens hebben een houten rugleuning met een boogje erin, de armleuningen zijn van gekruld ijzer, en de handgreep is een rechte stang. Deze uitvoering is er in twee kleuren: Piecks beige en Piecks blauw.

De moderne variant heeft rondere vormen. De rugleuning is van hout, maar is omlijst met een ijzeren buis. Als handgreep loopt de trekstang uit in een B-vorm. Deze uitvoering is er ook in twee kleuren: blauw-groen en roze-rood.

Zomer 2006: nieuwe beschildering

Tot halverwege de jaren 00 was op de achterkant een elk jaar wisselende sticker aangebracht. In 2006 kwam hiervoor een permanente Efteling-e in de plaats, in goud op de groene wagentjes en in bruin op de beige.

Verhuur

Een wandelwagentje huur je voor € 4,- per stuk per dag. Bij de huur krijg je een ticket mee, waarmee eventueel gratis een nieuw wagentje te halen is, als het oude kwijtgeraakt of ontvreemd is.

De Wandelwagenverhuur heeft een grote pick-up truck waarmee elke ochtend in het park achtergelaten wagentjes verzameld worden.

Buggysloten

Bij de wandelwagenverhuur zijn ook buggysloten te leen. Met een buggyslot kunnen bezoekers de kans verkleinen dat hun buggy gestolen wordt. De buggysloten hebben een degelijk cijferslot, met een code die gasten zelf in kunnen stellen. De sloten zijn gratis te lenen, maar er moet wel een borg van € 10,- voor worden betaald.

De slotenuitleen is medio 2013 als experiment gestart om te zien of de sloten werken en of er überhaupt gebruik van wordt gemaakt.


Verwijzingen
  1. 'Efteling voor jong en oud' Limburgsch dagblad, 11-04-1975