Ingang Noord vanuit het park gezien

Ingang Noord is een voormalige ingang van de Efteling. Deze bevond zich vroeger tussen het huidige Jokies Wereld en Carnaval Festival, ongeveer waar nu de wachtrij van deze attractie te vinden is. De oorspronkelijke ingang werd gebouwd in de jaren vijftig, voornamelijk als entree tot het Café-Restaurant, maar werd vanaf seizoen 1967 de hoofdingang tot het park door de enorme ruimte aan parkeergelegenheid die deze toegangspoort bood in vergelijking met Ingang Parklaan.

In de jaren zestig en zeventig was dit de entree waardoor de meeste bezoekers de Efteling binnen kwamen, waarbij het pad richting het Sprookjesbos, de huidige Dubbele Laan, dienst deed als de entreelaan (wat de Pardoes Promenade vandaag de dag is).

Vanaf 1980 werd Ingang West de hoofdentree. De poort in noord bleef bestaan als algemene parkingang, tot de komst van Carnaval Festival de situatie in het huidige Reizenrijk veranderde. De Pieckse kassagebouwtjes verdwenen. In 1985 werd het de groepsingang van de Efteling en later de ingang voor de gasten van het hotel. Met de komst van het Dienstencentrum in 1997 (op de parkeerplaats voor de poort) raakte de ingang zijn functie kwijt. Groepen komen sindsdien via het Huis van de Vijf Zintuigen het park binnen en de hotelgasten maken gebruik van een ingangspoortje bij de Kleuterhof.

In 1998 verdween de poort, omdat de komst van Vogel Rok in dat jaar het hele Reizenrijkplein danig veranderde. Op de plek van Ingang Noord werd een nieuwe wachtruimte gebouwd voor Carnaval Festival.