De ingang heden

Ingang Park is de wezenlijke ingang tot het Efteling Park, tussen het Dwarrelplein en de Pardoes Promenade.

Bezoekers aan de Efteling komen het park binnen via het entreegebouw het Huis van de Vijf Zintuigen, om daarna uit te komen op het Dwarrelplein. Vanaf hier kan men naar het Efteling Theater of het attractiepark zelf. Deze toegangspoort bevindt zich aan de oostzijde van het plein, tussen De Vrolijke Noot en de Hollandsche Gebakkraam.

Aan de rechterzijde van het pad is een bord met lcd-scherm te vinden. Hierop staan de tijden van de belangrijkste parkshows aangegeven.

De entreepoort zelf bestaat uit een groot groen metalen schuifhekwerk dat vanaf een uur voor openingstijd geopend is. Na het oversteken van de spoorwegovergang kom je op de Pardoes Promenade die je verder het park in leidt. De hekken aan weerszijden van de Promenade openen pas op de aangekondigde openingstijd van de Efteling.

Geschiedenis

Het bord met openingstijden van 2003

Sinds september 1995 is het Huis van de Vijf Zintuigen in gebruik, en dient ook de huidige poort als toegang tot het Efteling Park. Het is niet de enige toegang: het Efteling Hotel heeft een eigen ingang. Ook is het pad vanaf het Dwarrelplein rechts langs de Vonderplas naar Fata Morgana jarenlang in gebruik geweest als toegang, ook om voor officiële openingstijd al verblijfsgasten en andere houders van een speciaal entreebewijs eerder toegang te verlenen.

Van 2003 tot 2009 werd de entree extra aangekleed met een per seizoen wisselende Seizoenspoort waar de bezoekers onderdoor liepen.

Nieuw bord wordt geplaatst

Tot eind april 2012 stond rechts naast de poort een bord in dezelfde stijl als het huidige lcd-scherm, maar met opgeplakte tekst. Bovenaan stond groot Ingang Park te lezen, met daaronder de openingstijden voor het betreffende seizoen. Na het hoogseizoen, in september van dat jaar, werd de ingang verbreed om net zo breed te worden als de achterliggende Promenade - eerder was het toegangshek zelf een stuk minder breed. Dit om de steeds grotere bezoekersstromen, vanaf dat jaar ook nog meer rond sluitingstijd geconcentreerd vanwege Aquanura, soepel doorgang te verlenen.

Regelmatig heeft de Efteling naast het bord met openingstijden een ander groot bord geplaatst waarop de nieuwste zaken staan afgebeeld. Zo zijn er onder andere reclames geweest voor het Sprookjesmysterie, Joris en de Draak en Raveleijn.

Uitgang Park in 2011