Ingangvp.jpg

Ingang Villa Pardoes is een ingang aan de zuidzijde van het park, achter Joris en de Draak, die uitsluitend gebruikt mag worden door gasten van vakantieverblijf Villa Pardoes.

De ingang werd tegelijk met de Villa aangelegd en bestaat uit een standaardhek, een blokhut waar een dienstdoende medewerker kan schuilen, een parkplattegrond en een eigen spoorwegovergang. Omdat de ingang niet permanent bemand is, is er ook een intercom aanwezig waarmee met Villa Pardoes gecommuniceerd kan worden.

Vóór de aanleg van Joris en de Draak lag deze ingang direct aan de Wandelroute Ruigrijk. Inmiddels is dit niet meer het geval en is er een speciaal paadje aangelegd dat op het publieke pad uitkomt nabij de uitgang van de Python. Ook dit paadje mag blijkens een bordje alleen door Villagasten gebruikt worden.

Als bij extreme drukte in het hoofdseizoen de parkeerplaats vol is en bezoekers noodgedwongen parkeren op de Eftelingsestraat, wordt deze ingang bij uitzondering nog wel eens gebruikt om ook deze gasten toegang tot het park te verlenen.