Waroruri.jpg

Wandelroute Ruigrijk is de aanduiding op de parkbebording van twee wandelpaden die uitkomen bij het Ruigrijk: het pad vanaf het Café-Restaurant langs de oostkant van de Siervijver uitkomend bij De Meermin, en het pad vanaf het Max & Moritz Plein langs de Karpervijver uitkomend bij Joris en de Draak.

De toevoeging wandelroute is waarschijnlijk gekozen omdat de betreffende paden vergeleken met andere Eftelingse wandelpaden relatief groen en rustig zijn en er onderweg geen attracties waren. Hier kan men zich nog even wanen in het Natuurpark de Efteling van voor de jaren 80.

Anderrijk-Ruigrijk

Wandelrouteruigrijk.jpg

Op de route vanaf het Max & Moritz Plein vindt men inderdaad een uitermate rustig stukje park langs de Karpervijver. Hier kan men kiezen om de loopbrug richting Piraña te nemen. Ook is het mogelijk om langskomende Pirañabootjes te aanschouwen, en komt af en toe de Stoomtrein langs.

Reizenrijk-Ruigrijk (Krentenpad)

Krentenpad 2021.jpg

De route vanaf het Café-Restaurant was vergelijkbaar rustig, met goede uitzichten op de Siervijver. Sinds de verplaatsing van het Kinderspoor en de bouw van de Flierefluiter is er echter meer levendigheid en route en is het pad niet bijzonder rustig meer. Dit pad wordt ook wel Krentenpad genoemd, naar de krentenbomen die hier vroeger stonden.