Station-Zuid in 1989.

Station Zuid was tussen 1988 en 1995 een halte van de Efteling Stoomtrein Maatschappij net ten zuiden van de spoorwegovergang voor Fata Morgana. Het station was niet meer dan een iets verhoogd betegeld perron en een bord met de stationsnaam. Het werd in 1995 weggehaald tijdens de bouw van het Fata Morgana Evenementencomplex.

Station Zuid werd gebouwd op de plek waar tot 1984 een passeerspoor in gebruik was geweest toen het spoortraject nog niet gesloten was, en de heen en weer pendelende treinen elkaar daar konden passeren. Toen het traject gesloten werd verloor het extra spoor zijn functie.

Het station in 1994

Er waren plannen voor een serieus station. Eerst dacht men aan het verplaatsen van Station Noord dat in onbruik was geraakt door de sluiting van het spoortraject. Later werd er een station ontworpen in het model van Station Sint Nicolaasplaets - langwerpig overdekt perron, poortjes aan weerszijden, hogere toren aan de rechterkant. Deze zouden oosters aangekleed moeten worden aansluitend op Fata Morgana, met een koepeldak op de toren en ezelsrugbogen in de ramen. Beide plannen zijn echter niet uitgevoerd, het bleef bij een verder onaangekleed perron in de buitenlucht.