Entree Hotelgasten

De hotelingang is de parkentree voor bezoekers van het Efteling Hotel, gelegen naast 't Korfje in de Kleuterhof in Reizenrijk. De ingang bestaat uit een groot ijzeren hek dat wordt bemand door het personeelslid uit het naastgelegen horecapuntje. Enkel gasten met een aparte Efteling Hotel-bon mogen het park via deze smalle ingang betreden, er wordt streng op gecontroleerd en regelmatig worden abonnementhouders en personeelsleden bij de ingang tegengehouden en teruggestuurd. Alleen wanneer bij uitzonderlijke drukte bezoekers op de Horst moeten parkeren, kunnen zij via deze ingang het park betreden.

De ingang bestaat uit een standaard, grof, industrieel hek aan een verkeersweg, en er gaan dan ook al lang ideeën op om deze sfeervoller te maken. Zo maakt Ronald van der Zijl in 1998 in een interview met De Standaard melding van de voornemens een loopbrug te bouwen, die echter nooit is gerealiseerd.

Bezoekers van het hotel konden van 1992 tot en met de opening van de Kleuterhof in 1995 gebruik maken van Ingang Noord, die gevestigd was naast het tegenwoordige Jokies Wereld. Sinds 1995 is de huidige ingang naast 't Korfje in gebruik.