De Parkeerpromenade gezien vanaf de voetgangerstunnel op de vroege morgen van openingsdag 2009.

De Parkeerpromenade is de brede laan die loopt vanaf de bushalte naar het Huis van de Vijf Zintuigen, onderwijl de parkeerplaats doorsnijdend en hiermee dé aanvoerroute van arriverende gasten naar de entree.

Lopend vanaf het tunneltje van de bushalte richting de entree heeft de bezoeker continu een overdonderend uitzicht op het statige en tegelijk mysterieuze entreegebouw. Aan weerszijden van het pad zijn lantaarns met banieren geplaatst. Midden in het pad staan grote bloempotten. Het geheel wordt omlijst met een speciale soundtrack van de parkmuziek: 's ochtends een meer statig stuk, 's middags en 's avonds bij het huiswaarts keren een bevredigend nummer.

Aan het uiteinde van de promenade komt deze bij een hek dat het pleintje voor het Huis van de Vijf Zintuigen afsluit zolang het entreegebied nog niet geopend is. Hier staat ook meestentijds een oliebollenkraam of foodtruck opgesteld, waar vertrekkende bezoekers nog een snack voor onderweg kunnen meenemen. Vanaf eind 2013 is hier ook een aantal permanente vendingautomaten onder een gedecoreerd afdakje te vinden.