Het Efteling Hotel beschikt over vier junior suites, ingericht zoals de reguliere comfortkamers maar met extra ruimte. Ze hebben twee grote dubbele bedden en een volwaardig uitklapbaar bed, waarmee ze geschikt zijn voor vijf personen. Daarnaast is er een aparte zithoek, af te scheiden van het slaapgedeelte met een gordijn.


De suites zijn gelegen op de vierde en vijfde verdieping van het hotel. Het zitgedeelte bevindt zich op de hoek van het gebouw, dus in de 'toren'; die op de vijfde in de noordoost- en de zuidoosthoek, op de vierde in de zuidoost- en noordwesthoek.

De junior suites werden geopend in oktober 2014. Voor die tijd waren het torensuites (vijfde verdieping) en de Golfers- en Fiftiessuite (vierde verdieping). Het hotel opende in 1992 met 18 algemene torensuites en 6 themasuites; over de jaren werden er steeds meer torensuites omgebouwd naar themasuites. De laatste twee overgebleven torensuites en twee minder populaire themasuites werden in 2014 opnieuw ingericht naar voorbeeld van de eerder al vernieuwde comfortkamers en hernoemd naar junior suites. In de winter van 2021 werden alle junior suites opnieuw ingericht conform het ontwerp van de comfortkamers die op dat moment allemaal gerenoveerd werden.