Noorderlichtsuite
Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over de kamer in het Efteling Hotel. Niet te verwarren met het eveneens in 2001 geopende ijsverkooppunt Het Noorderlicht.

De Noorderlichtsuite was een themasuite in het Efteling Hotel in Noordpool-thema van 2001 tot 2018. De kamer lag op de achtste verdieping aan de achterzijde/parkeerplaatszijde van het hotel, en ving dus niet werkelijk noorderlicht.

De kamer was geschikt voor vier personen (een tweepersoonsbed en een stapelbed) en bestond uit een slaapgedeelte, een zitgedeelte met stapelbed en badkamer. De ruimte was deels aangekleed als blokhut, met veel houtwerk en dierenkleden en het slaapgedeelte was aangekleed als iglo, met zitzakken in de vorm van zeehonden en aaibare dieren zoals een St Bernardshond en een ijsbeer.

De suite werd gesponsord door Nutricia, fabrikant van Chocomel, en in de kamer vond men dan ook een aantal Chocomelbordjes en een Chocomelklok.

In dezelfde ruimte was van 1992 tot 2001 één van de twee Mille fleurs-suites gevestigd. Op 6 maart 2001 werd hier feestelijk de Noorderlichtsuite geopend. Het Scandinavische poolleven werd in die maand maart doorgetrokken in de aankleding, menu's en entertainment van het hotel. Vanaf eind 2018 moest de Noorderlichtsuite het veld ruimen omdat in deze ruimte de Raveleijn Suite moest komen.