Doorkijkje in de suite

De Droomvlucht Suite is een themasuite in het Efteling Hotel, gebaseerd op de attractie Droomvlucht. De kamer bevindt zich op de zesde verdieping in de hoekkamer aan de voorzijde/straatzijde. Hij werd geopend op 22 december 2023 en verving de Hans Christian Andersen-suite die daar sinds 2005 gevestigd was.

Ronde zitbank met kelklamp

In de suite van 53 m² groot is plaats voor vijf personen. Twee personen kunnen slapen in het hemelbed dat in het midden van de kamer staat, met afbeeldingen van Koning Oberon en enkele elfjes aan weerszijden boven de nachttafeltjes. De wanden zijn bekleed met bloemetjesbehang en verschillende spiegels. Er zijn kelkvormige lamparmaturen geplaatst. In de zithoek is er een roze ovalen bank en een kaptafel. Het kinderslaapgedeelte bevindt zich in de toren, met een stapelbed en nog een extra los bed. Er is een inpandige boomstronk waar het hoofd van een bosgeestje uit steekt en een 'zwammenklavier' om op te spelen. In de torenkamer staat verder nog een pauwstoel en de toren heeft een houten plafond met bloemen. Tot slot is er een badkamer met een inloopdouche en een bad.

Eerder waren er al twee themasuites die, alhoewel minder expliciet, geïnspireerd waren op Droomvlucht. Deze Mille fleurs-suites met pasteltinten en kunstbloemen waren bij de opening van het hotel in 1992 al aanwezig, maar werden in 2001 vervangen.