De ouderslaapkamer
Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over de Raveleijn-hotelkamer. Voor de muziek uit de parkshows, zie Raveleijn (cd).

De Raveleijn Suite is een themasuite in het Efteling Hotel naar het thema van Raveleijn. De kamer ligt op de achtste verdieping (nr 807) aan de achterzijde/parkeerplaatszijde van het hotel en werd op 19 december 2018 geopend, als opvolger van de eerder daar gevestigde Noorderlichtsuite.

Ontwerp Raveleijn Suite

Er is plaats voor vier personen. De "ouderslaapkamer" is vormgegeven naar de luxe slaapkamer van graaf Olaf en gravin Halina.

Aan het eind van een gangetje staat een boekenkast met effecten. Een bewegingssensor activeert twinkelende lampjes op de boeken, met een bijhorend geluid. De boekenkast kan echter geopend worden als een geheime deur. Hierbij wordt een geluid afgespeeld: eerst een piepende deur, daarna ca. 15 seconden het Raveleijn-thema ('entree ruiters'), zij het zonder zangstem maar met een krassende raaf en een paard dat hinnikt, galoppeert en briest. Achter de deur vind je de kinderslaapkamer in de toren van het hotel.

Dit is de "Torenkamer van de Orde van de Raven" waar geheime ruiterbijeenkomsten plaatsvinden. De torenkamer heeft een gewelf met ravenkoppen, diverse ridderattributen om je mee te verkleden (masker, cape en wapen van Thomas, Maurits en Lisa) en een stapelbed voor als het na alle spannende avonturen uiteindelijk toch kinderbedtijd is. Ook liggen hier de twee boeken en het stripalbum van Raveleijn, om daar te lezen.