Bosgeestje op een tak in het Wonderwoud
Ontwerp voor een bosgeestje

Een bosgeestje is een mythisch wezentje, geïnspireerd op de Germaanse en Scandinavische mythologie. Bosgeestjes zijn één van de soorten bewoners van de attractie Droomvlucht. Ze zijn te herkennen aan een groene huidskleur, een rode kam en puntoren, en dragen een kostuum van bladeren.

In Droomvlucht zijn twaalf bosgeestjes te ontdekken. Ze leven enkel in de tweede scène van de attractie, het Wonderwoud.

De wezens werden ontworpen door Ton van de Ven die in de documentaire Dromen met Open Ogen de wezens benoemt op een 'idiote schets' (een vroege impressie voor een scène uit de attractie) van het Wonderwoud als "en ik zie... bosgeestjes, bosgeestjes, wat zijn het nou?".

In datzelfde programma krijgen we ook te zien hoe ze vervaardigd worden: een composiet wordt gemengd en een mal gevuld. Als die is uitgehard is een nieuw bosgeestje geboren. Chantel van Beurden legt uit hoe ze ze aankleedt, uitgaande van een basiskostuum voor alle geestjes met individuele variaties. Een bosgeestje wordt in de attractie onder een waterval geplaatst, waarna een medewerker door zijn porto roept: 'ok, zet hem maar aan!'. Het water gutst over het nog maagdelijke lijfje.