Het Wonderwoud

Het Wonderwoud is de tweede scène van Droomvlucht, tussen het Kastelenrijk en de Elfentuin. In deze scène zien we een magisch bos met zijn diverse bewoners.

Elfjes

De gondels passeren in een rechte lijn langs de achterwand van de scène, en de bezoeker maakt voor het eerst in de attractie kennis met levende figuren. Een beer zit op de grond en wordt met bloemen versierd door elfjes en een bosgeestje. Deze groene figuurtjes met kam op hun kop zien we op meer plaatsen terug: in een hol onderin de scène doen enkele van zijn soortgenoten een rondedans rond een trommel of zitten bij een kampvuurtje, en verderop neemt een naakt bosgeestje een verkwikkende douche onder een waterval.

In het midden van het woud rijst van tijd tot tijd een grote blonde fee op uit de grond. Ze heeft een lichtgevende toverstaf. Als ze weer verdwijnt zien we haar, aangewezen door oplichtende rotsen, al snel even verderop, rechtsachterin de scène, weer verschijnen achter een waterval. Dit keer is ze doorschijnend door de toepassing van de Pepper's Ghost-techniek. Doordat de Elfentuin geregeerd wordt door Koning Oberon zien sommigen in deze fee zijn vrouw Titania.

Sommige bomen in de scène (deels gebaseerd op en afgegoten van echte bomen) hebben Sprookjesboom-achtige gezichten. Op een neus annex tak van een dergelijke antropomorfe boom zit ook weer een bosgeestje; een andere boom is in gesprek met een bosgeestje.

Achterin, hoog in de scène is een Faun te zien bij een ander mythisch wezen, de eenhoorn. Een andere faun speelt op een lier.