Rechterzijde van het Wonderwoud

Het Wonderwoud is de tweede scène van Droomvlucht, na het Kastelenrijk en voor de Elfentuin. In deze scène zien we een magisch bos met zijn diverse bewoners.

De gondels passeren in een rechte lijn langs de achterwand van de scène en de bezoeker maakt voor het eerst in de attractie kennis met 'levende' figuren. Een beer zit op de grond en wordt met bloemen versierd door elfjes en een bosgeestje. Deze groene figuurtjes met kam op hun kop zien we op meer plaatsen terug: in een hol onderin de scène doen enkele van zijn soortgenoten een rondedans rond een trommel of zitten bij een kampvuurtje en verderop neemt een naakt bosgeestje een verkwikkende douche onder een waterval.

Vooraan een bosgeestje op een boom met uitzicht op de scène vanaf rechterzijde

In het midden van het woud rijst van tijd tot tijd een grote blonde fee op uit de grond. Ze heeft een lichtgevende toverstaf. Als ze weer verdwijnt zien we haar, aangewezen door oplichtende rotsen, al snel even verderop, rechtsachterin de scène, weer verschijnen achter een waterval. Dit keer is ze doorschijnend door de toepassing van de Pepper's Ghost-techniek. Doordat de Elfentuin geregeerd wordt door Koning Oberon zien sommigen in deze fee zijn vrouw Titania.

Het Wonderwoud in aanbouw

Sommige bomen in de scène (deels gebaseerd op en afgegoten van echte bomen) hebben gezichten met opmerkelijke uitdrukkingen, zoals een norse boom achterin de scène die een gesprek lijkt te hebben met een bosgeestje, en een verbaasde boom aan de rechterkant. Op de neus annex tak van deze antropomorfe boom zit een ander bosgeestje.

Achterin, hoog in de scène is een faun te zien bij een ander mythisch wezen, de eenhoorn. Een andere faun speelt op een lier.

Aanpassingen

In 2009 veranderde het karakter van de scène door het toevoegen van zeer goed zichtbare vluchtroute onder de gondels. Bij de renovatie van Droomvlucht in 2023 werden enkele elfjes in de scène uitgevoerd in een donkerder huidskleur, waaronder twee van de drie zingende elfjes op een tak, het veelgebruikte promotiebeeld van Droomvlucht. De eerder met groen aangeklede achterwand achter de gondels is vanaf nu vervangen door een schildering van een bosgebied.