Chocomel logo.png
Mokken

Chocomel (in België bekend onder de naam Cécémel) is een merk chocolademelk van Nutricia, tegenwoordig geproduceerd door FrieslandCampina. Sinds 2005 is het Partner in Kwaliteit van de Efteling.

Het merk wordt in 1932 gedeponeerd en na de Tweede Wereldoorlog overgedaan aan Nutricia, die het decennialang heeft geproduceerd onder de slogan de enige echte. Chocomel is zo bekend geworden dat het inmiddels een soortnaam is en ook als aanduiding voor chocolademelk van andere makelij gebruikt wordt.

Chocomel is uiteraard al heel lang verkrijgbaar in het park. De samenwerking met Nutrica wordt inniger als in 2001 de Noorderlichtsuite in het Efteling Hotel opent, gesponsord door Chocomel. Vanaf 2005 wordt het merk vermeld als Partner in Kwaliteit. De samenwerking wordt verder vormgegeven met een Chocomel Holle Bolle Gijs-pin en kortingsacties op parkentree bij aankoop van Chocomel in de supermarkt. Elke Winter Efteling zijn er grote Chocomelmokken verkrijgbaar, te vullen met het product maar daarna ook mee naar huis te nemen. Deze mokken zijn voorzien van een afbeelding van een wisselend Sprookjesbosfiguur. Sinds 2014 is er in de zomermaanden een kar die 'Chocomel Frappés' verkoopt in het Ruig- en later ook het Mareijk: Het Donkerbruyn Vermoeden.