Comfortkamer anno 2011

Een comfortkamer is een type kamer in het Efteling Hotel in neutraal thema, waarbij er onderscheid is tussen twee-, vier- en vijfpersoons kamers. Er zijn 98 comfortkamers, waarvan 44 kamers voor vier personen, 24 kamers voor vijf personen en 30 kamers voor twee personen. Alle comfortkamers beschikken over airconditioning, TV met Efteling-(kinder)zenders en filmkanalen, gratis draadloos internet, een föhn en een kluisje.

In 2000 ondergingen alle comfortkamers, die tot dan toe nog het oorspronkelijke ontwerp uit 1992 hadden, een grote metamorfose in een meer neutrale Eftelingstijl. Zo hangt er boven de bedden een Eftelingwapenschildje en het tapijt kent een motief met de bekende Efteling-'e'. Op iedere badkamer krijgt de spiegel een fraaie krullerige omlijsting en wordt er op iedere wastafel een Laaf geplaatst.

De conceptkamer in 2009

Vanaf 2009 begon Eftelings eigen ontwerpafdeling weer met het ontwerpen van nieuwe kamers. Uiteindelijk werd er een kamer uitgekozen met het thema 'luchtkasteel vol dromen', een thema met veel blauw- en goudtinten met een luxe en dromerige uitstraling. Er werd gewerkt aan een conceptkamer, die uiteindelijk te duur uitviel waardoor het hele project niet door ging. Begin 2011 werden alle comfortkamers toch vernieuwd. Ontwerpbureau Creneau International was in samenwerking met de Efteling verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp. Er werd gekozen voor een thema dat duidelijk aanwezig is. Het Eftelingkrullen-motief is zowel op de vloer als aan de wand aangebracht en de beige, blauwe en goudtinten zorgen voor een chique uitstraling. Verder zijn er enkele subtiele verwijzingen naar sprookjes te vinden, zoals de vlecht van Raponsje om de gordijnen en de lege kleerhanger van de Nieuwe Kleren van de Keizer aan de muur.