Hartenkoek op een poster

De Hartenkoek is een koekspecialiteit die in de Efteling uitsluitend te koop is bij balieverkooppunt De Gebrande Boon.

De koek

Hartenkoek met het Pardoesbeeld

De Hartenkoek is ongeveer twaalf centimeter hoog, hartvormig en heeft een gat in het midden. De koek past wegens zijn vorm thematisch bij Hartenstad en Hartenhof uit het Pardoes-legendarium. De koek heeft de textuur en basissmaak van een bitterkoekje, waaraan nog enkele speculaasachtige specerijen zijn toegevoegd.

De koek kost € 2,50 per stuk, is bij het horecapunt te combineren met een warme drank en een Hartenkoek wordt doorgaans geserveerd met een servetje of in een papieren zakje.

Levering

De Hartenkoek is afkomstig van de van oorsprong Vughtse banketbakkerij Den Otter, tegenwoordig onderdeel van Vermeulen & Den Otter, en is exclusief voor de Efteling ontwikkeld. De betreffende bakker voorziet het park eveneens van donuts, muffins, Pardoesbroodjes, paddenstoeltompoezen en diverse andere producten. De Hartenkoeken worden op aanvraag gebakken en geleverd, afhankelijk van de verwachte drukte in het park. De koek heeft een verkooptijd van ongeveer drie dagen.

Efteling Koek Hart

Efteling Koek Hart

In de Winter Efteling van 2015/2016 werd op verschillende punten in het park een "Efteling Koek Hart" verkocht, voor € 4,90. Dit is een traditionele Lebkuchen, een zeer bekende en tamelijk taaie peperkoeksoort uit Duitsland. Een Efteling Koek Hart is in plastic verpakt en is veel langer houdbaar dan de versgebakken Hartenkoeken.