Swirl's Ice Cream in Het Witte Paard

Swirl's Ice Cream (eerder Happiness Station) is een keten ijsverkooppunten van Ola, waarvan er twee in de Efteling te vinden zijn. Sinds zomer 2011 is in Het Witte Paard, tegenover 't Gemack, een ijswinkeltje te vinden. In februari 2012 opende een tweede Ola-verkooppunt in Polles Keuken.

Assortiment

Bij een Swirl's Ice Cream zijn diverse Ola-producten verkrijgbaar, zoals natuurlijk de Swirl (softijs gemengd met fruit en chocolade naar keuze), Magnums en milkshakes. In februari 2017 werd pindakaas aan de smaken toegevoegd. In samenwerking met Calvé (een ander merk van Unilever) werd toen de Peanut Butter Swirl geïntroduceerd.

Omschrijving

Nadat in Duitsland al zo'n vijftien van deze punten gevestigd waren, kwam de eerste in Nederland bij Het Witte Paard, toen nog onder de naam Happiness Station. Het betreft hier een Happiness Station Express met beperkt assortiment. De formule werd in Nederland verder uitgerold, met name op treinstations. Een tweede punt in de Efteling, in Polles Keuken, volgde in 2012. In 2017 werd de naam landelijk, dus ook in de Efteling, gewijzigd in het meer descriptieve Swirl's Ice Cream.

Er is veel kritiek op het verkooppunt in Het Witte Paard omdat het geheel is uitgevoerd in de stijl van de fabrikant en zich niets gelegen laat liggen aan de vigerende stijlelementen die zo kenmerkend zijn voor het hart van het Marerijk.

Het horecapunt in Polles Keuken, naast koffiecounter De Gebrande Boon, is wat meer gethematiseerd in de stijl van de omgeving. Boven deze balie is een ovaal bord te vinden met het Ola-logo en de naam, die in augustus van 2017 vervangen werd door de nieuwe naam Swirl's Ice Cream met het logo van Swirl. Daarboven een lint met de tekst "Glad IJs"; het is wat ambigu of 'Glad IJs' nu de naam van het horecapunt is of een ondertitel (het naastgelegen horecapunt heeft op het lint "Zuivere Koffie"). Het interieur is gethematiseerd naar een soort iglo, waarbij alles bevroren is en de ijspegels aan het houten plafond hangen.