Het uitschenken van Schrobbelèr bij de pers-preview van De Vliegende Hollander

Schrobbelèr is een kruidenbitter uit Tilburg, die in de Efteling onder andere verkrijgbaar is tijdens de Winter Efteling.

Kruidenlikeur

Schrobbelèr en glühwein bij de Gebrande Boon in de Winter Efteling

De drank Schrobbelèr werd in 1973 bedacht door de Tilburger Jan Wassing en verkocht tijdens carnaval. Omdat hij een wat zwakke maag had, kreeg de likeur een lager dan gebruikelijk alcoholpercentage van 22,5%. Het wordt vervaardigd bij Jonkers Distillers in Tilburg, en ook geëxporteerd naar het buitenland onder de naam Jans.

Schrobbelèr wordt verkocht in stenen kruiken en drink je uit een kelkvormig glaasje. Het is in Tilburg met name populair tijdens carnaval.

In de Efteling

Winter Efteling

Tijdens de Winter Efteling maakt Schrobbelèr standaard deel uit van het drankenaanbod. Het is verkrijgbaar bij reguliere horecapunten maar ook bij speciale hutjes nabij kampvuren die specifiek Schrobbelèr slijten.

Loonsche Land

Koffie Loonsche Land

In vakantiepark Efteling Loonsche Land is de bitter jaarrond verkrijgbaar. Bij restaurant De Proeftuyn wordt de specialiteit 'Koffie Loonsche Land' aangeraden: een kopje koffie met een chocoladekoek en een glaasje Schrobbelèr.

Plan voor Uitrijk

Voor het uitgaanscentrum Uitrijk waar de Efteling rond de eeuwwisseling aan werkte, dacht men onder andere aan een plek waar je ter plekke kon zien hoe Schrobbelèr precies gemaakt wordt. En naar men mag aannemen, de drank ook zou kunnen degusteren.