In deze categorie vind je de diverse alcohol-gerelateerde lemma's.

Sinds 2003 voert de Efteling alcohol-matigingsbeleid. Dit houdt in dat er in het attractiepark zelf buiten de grote restaurants geen alcohol geschonken wordt en ook zo min mogelijk reclame gemaakt wordt voor alcohol. Dit omdat het park een grote doelgroep heeft onder de 18 jaar. Het nieuwe beleid betekende het einde voor de Laafse Lurk en daarmee voor bier met een Eftelinglabel.

Vanaf 2013 zijn er weer bieren verkrijgbaar met een Eftelinglabel, maar in tegenstelling tot Laafse Lurk werd er toen gekozen voor lagere alcoholpercentages en voor een focus op de verblijfsaccommodaties in plaats van het attractiepark.

De hoofdleverancier van bier aan de Efteling is Anheuser-Busch/InBev; een mondiaal conglomeraat (één van de voorlopers is Busch, dat naast bier brouwen ook eigen pretparken Busch Gardens uitbaatte). Het levert grote merken waaronder Hertog Jan, Dommelsch, Hoegaarden, Corona en Leffe. Daarnaast zijn in de Efteling echter ook bieren van andere brouwers te koop, zoals Duvel en 't IJ.

Pagina’s in categorie "Alcoholica"

Deze categorie bevat de volgende 8 pagina’s, van in totaal 8.