Dorpsplein

Een Dorpshuys is een type geschakeld vakantiehuisje in Efteling Bosrijk. In Bosrijk staan 64 Dorpshuyzen met hun verschillende Oudhollandse geveltjes, verspreid over drie 'dorpjes'.

De oorspronkelijke 26 Dorpshuyzen liggen aan het dorpsplein dat vlak naast het Poorthuys gelegen is. Op het plein zijn bloemperkjes, bankjes en een ouderwetse waterpomp. In 2015 werden er twee nieuwe dorpjes toegevoegd aan de zuidzijde: Hertengang en Hazenpad. Hier liggen 26 respectievelijk 12 Dorpshuyzen.

De huizen zijn onderverdeeld in twee types, 36 zes- en 28 achtpersoons huizen. De woningen zijn alle voorzien van een sfeervolle woonkamer met televisie, een volledig ingerichte keuken, buitenterras en beschikken over een bedrade internetverbinding.

Ontwerp van de Dorpshuyzen
Hazenkamp
Hertengang

Een zespersoons Dorpshuys is gemiddeld 70 m² groot en bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond is een hal, toilet en een woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping zijn drie aparte slaapkamers, waarvan één een stapelbed en de andere een tweepersoons bed hebben. Ook zijn hier een toilet en een ruime badkamer met bad, douche en wastafel te vinden. Een achtpersoonshuis is 94 m² groot en heeft op de begane grond een extra tweepersoons slaapkamer met en suite badkamer.