Een boerderij bevat twee Boshoeves
De boerderijen liggen tegenover elkaar

Een Boshoeve is een groepsaccommodatie in Efteling Bosrijk. De in totaal twintig Boshoeves zijn verdeeld over tien boerderijachtige gebouwen, twee aan twee tegenover elkaar gelegen voornamelijk in het zuidwest-kwadrant van het park. De twee boshoeves in elke boerderij kunnen gecombineerd worden, zodat ook een groep tot 24 personen gezamenlijk kan verblijven.

Op de begane grond bevindt zich een grote woonkamer met twee zitgedeeltes, één met televisie, en er is ook een grote tafel met twaalf stoelen. Verder zijn hier een 2-persoons slaapkamer met badkamer en twee losse toiletten aanwezig. Op de eerste verdieping zijn vijf slaapkamers, waarvan één met stapelbed en de andere met tweepersoonsbedden. Hier zijn twee badkamers, één met bad en één met douche, en een los toilet. Bij de Boshoeve hoort een terras met een twaalfpersoons buitentafel.

De scheidingswand bij het eetgedeelte op de begane grond is te openen zodat de naastgelegen Boshoeve aangekoppeld kan worden tot één groot huis.

De eerste acht hoeves werden gebouwd als onderdeel van de 'fase twee' van Bosrijk: het zijn de zuidelijkst gelegen exemplaren. Het project werd in april 2014 aangekondigd en in juni 2015 werden ze opgeleverd en in gebruik genomen. In maart 2019 werd aangekondigd dat vanwege de grote belangstelling voor dit type accommodaties er nog eens twaalf van deze hoeves bijgebouwd worden binnen de bestaande grenzen van Bosrijk, wederom per twee, maar deze nieuwe zijn niet te combineren tot één verblijf van 24 personen. Deze zijn gelegen direct ten noorden van de eerdere boshoeves en één ligt er tegenover het Zandkasteel van Klaas Vaak.