Een boerderij bevat twee Boshoeves
De boerderijen liggen tegenover elkaar

Een Boshoeve is een groepsaccommodatie in Efteling Bosrijk. De in totaal acht Boshoeves zijn verdeeld over vier boerderijachtige gebouwen, twee aan twee tegenover elkaar gelegen in het zuidwest-kwadrant van het park. De twee boshoeves in elke boerderij kunnen gecombineerd worden, zodat ook een groep tot 24 personen gezamenlijk kan verblijven.

Op de begane grond bevindt zich een grote woonkamer met twee zitgedeeltes, één met televisie, en er is ook een grote tafel met twaalf stoelen. Verder zijn hier een 2-persoons slaapkamer met badkamer en twee losse toiletten aanwezig. Op de eerste verdieping zijn vijf slaapkamers, waarvan één met stapelbed en de andere met tweepersoonsbedden. Hier zijn twee badkamers, één met bad en één met douche, en een los toilet. Bij de Boshoeve hoort een terras met een twaalfpersoons buitentafel.

De scheidingswand bij het eetgedeelte op de begane grond is te openen zodat de naastgelegen Boshoeve aangekoppeld kan worden tot één groot huis.

De hoeves werden gebouwd als onderdeel van de 'fase twee' van Bosrijk. Het project werd in april 2014 aangekondigd en in juni 2015 werden ze opgeleverd en in gebruik genomen.