Logo New York Pizza

New York Pizza is een Nederlandse keten van pizza(bezorg)restaurants, in 1993 opgericht in Amsterdam. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 140 vestigingen in Nederland en meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar.

Bosrijk pizza-bezorging

In de Wereld van de Efteling is New York Pizza verantwoordelijk voor de pizzabezorgdienst in Efteling Bosrijk. Dit blijkt onder andere duidelijk als je de menu's van Bosrijk en New York Pizza naast elkaar legt.

Pizzakeuken in Bosrijk

Men levert een selectie van de pizza's, pasta's en fingerfood uit het reguliere menu van de keten. Het merk New York Pizza wordt hier niet naar buiten gecommuniceerd, en de namen op het Bosrijkmenu zijn dan ook wat aangepast. Zo heet de "New York Pizza" bij de Efteling "Extravaganza". De faciliteiten voor het bereiden van de pizza's en de grondstoffen worden door New York Pizza geleverd. Het personeel is in dienst van de Efteling.

Pizzabezorgfietsen

Er kan besteld worden middels "Mijn Efteling" of via het scannen van de huisje-specifieke QR-code die in elk verblijf aanwezig is. De bestelling wordt bereid in de pizza-keuken in het Poorthuys; niet in de 'oeroude' oven die prominent in het Eethuys staat, maar in een ruimte achter het Kleyn Waerenhuys die via ramen in die winkel door iedereen te inspecteren is. Eenmaal gereed worden de pizza's bij het huisje gebracht op een speciale bezorgfiets.

De dienst is ook beschikbaar voor hen die in een hut in het Loonsche Land verblijven, maar niet voor gasten in de hotel(thema)kamers.

Restaurant de Vrolijke Noot

In 2016 en 2017 is het merk ook in het attractiepark aanwezig geweest. In 'popup-restaurant' De Vrolijke Noot op het Dwarrelplein werden onder andere New York Pizza's gebakken, in de smaken margheritta, pepperoni, Hawaï en shoarma, als hele pizza en de eerste twee ook per slice. Hier werd het merk wel voor de bezoekers zichtbaar vermeld.

De Vrolijke Noot verkocht ook diverse andere producten zoals broodjes, bitterballen en dranken die gewoonlijk niet tot het NYP-assortiment behoren. Per 2018 ging de Vrolijke Noot verder als verkooppunt van La Place.

Link