Hoge Noten brunch- en dinerspektakel was een dinnershow die gehouden werd in het restaurant van het Efteling Hotel in 2001. De hoofdrol in de show is voor Contessa de la Castanjé, die samen met haar familie op zoek is naar nieuw zang- en danstalent. Het motto van de la Castanjé: "Als het maar chique is!'

Folder Hoge Noten Brunch- en Dinerspektakel

In een folder staat te lezen:

Lang geleden schitterde ze -en naar eigen zeggen- als beroemde operazangers op internationale bühnes en leefde als diva in weelde: de Gravin van Kastanje. Nu stelt ze de poorten van het wonderlijke kasteel van haar echtgenoot open voor publiek om 'op niveau' te kunnen blijven leven. Tijdens een brunch of diner in het kasteel maakt u persoonlijk kennis met de gastvrouw, 'Contessa de la Castanjé', zoals ze zichzelf noemt. u ontmoet Marie-Henriétte, de dochter des huizes, die niet zoveel geeft om haar blauwe bloed, maar zielsveel van haar vader houdt. Ze gaat door het leven in de schaduw van haar theatrale moeder. Uw gezelschap ziet ook de zangleraar van beide dames Castanjé in actie. Naast zijn muzikale talent komt ook de sluwheid van Fabian Fekowski naar voren. Hij zweert samen met het dienstmeisje Babette om de familie haar fortuin te ontfutselen. Babette laat geen kans onbenut om haar vrouwelijke charmes daarvoor in te zetten.

De show was onderdeel van een arrangement waarin ook parkbezoek en een overnachting inbegrepen waren. In totaal werd de show 320 keer opgevoerd, 140 keer 's avonds (twee keer per avond) met daarnaast nog veertig brunchshows.

Het Hoge Noten Brunchspektakel vond vanaf 12 april elk weekend plaats om 12.00 uur. De gasten kregen naast de theatershow een Bourgondisch buffet in de Kasteelzaal, bestaande uit een soepje, hoofdgerechtenbuffet met als toegift een dessertsurprise. Het dinerspektakel was ook exclusief voor 150 - 200 personen te reserveren.

Aan het einde van de show kregen de gasten een cd-rom van de show mee naar huis, waarop een memoryspel te spelen was en men een muziekstuk uit de show kon terugluisteren.

Het Hoge Noten Brunchspektakel kreeg in 2002 een vervolg met de show 'de Sjiekste Dinnersoap'.