De Sjiekste Dinnersoap was een dinnershow die gehouden werd in het restaurant van het Efteling Hotel in 2002 en 2003. Hoofdrol van de show is Contessa de la Castanjé, die samen met haar familie op zoek is naar nieuw zang- en danstalent. Het motto van de la Castanjé: "Als het maar chique is!"

Vanaf juli 2002 was er ook een cd te koop van De Sjiekste Dinner Soap. De cd bevat acht liedjes uit de show, waaronder het welkomstlied, de Woppa-soepsong en de Hoge Noten Hitmedley waarmee de voorstelling werd afgesloten. De cd is een coproductie van het Efteling Hotel en Sirius Productions en werd verkocht na afloop van de show en in de souvenirwinkel van het hotel.

In seizoen 2003 is de show interactiever gemaakt, met een talentenjacht onder de gasten, en is ook het culinaire niveau verhoogd. Ook dit jaar werd er een cd verkocht, waarvan de opbrengst naar Villa Pardoes ging.

De Sjiekste Dinnersoap is het vervolg op de Hoge Noten, het brunch- en dinerspektakel dat in 2001 in het hotelrestaurant te zien was.