TiTaTovenaarspringkussen in het Kinder Winter Wonderland
Sneeuwballen met skiers bij het Hijgend Hert

Winter Efteling 2010-2011 is de twaalfde Winter Efteling die werd gehouden van 29 november 2010 tot en met 27 februari 2011. De openingstijden waren dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur, in de weekenden en kerstvakantie tot 20.00 uur (op 31 december en 1 januari tot 18.00 uur). De entreeprijs bedroeg € 29,-.

Sinds april 2010 is de Efteling voor het eerst 365 dagen open en dat betekent dat er geen periode van sluiting meer is tussen het zomerseizoen en de Winter Efteling. De Winter Efteling begint dan ook al eind november en loopt heel februari door. Al in de aanloop naar de officiële start verschijnen er in het park steeds meer winterdecoraties.

Het Kinder Winter Wonderland heeft een TiTaTovenaar-metamorfose ondergaan. De entree is aangekleed met Tika-figuren, en binnen zijn de 'standaard'-opblaastoestellen vervangen door wit-paarse op maat gemaakte exemplaren die aanhaken bij het Tikathema.

Langlaufbaan 't Hijgend Hert heeft nieuwe winterdecoratie in de vorm van grote sneeuwballen waarin ongelukkige skiërs terecht zijn gekomen. Naast het pad langs het Diorama zijn levensgrote 3D-knipkaarten geplaatst vol met verwijzingen naar werk van Pieck en het Diorama zelf. De entertainmentact Samen Schaetsen is dit jaar voor de tweede maal te zien.

Zie ook