De draak en de acrobate
Chinese draak

Aziatische Acrobatiek was een entertainmentact bij de Pagode tijdens de drukste dagen van de Winter Efteling van 2002-2003.

Omdat wegens groot en redelijk onverwacht onderhoud de Pagode die winter aan de grond bleef, werd vrij laat in de Winter-Eftelingplanning nog een extra act aan het entertainmentprogramma toegevoegd om de omgeving van de Pagode toch wat leven te geven. Op de rand van de landingsplaats van de tempel (die een paar meter hoger vastgezet was) vond viermaal per dag een optreden plaats dat voornamelijk bestond uit een sierlijke traditionele Aziatische drakendans met een acrobate en een door twee eveneens lenige acteurs bewogen draak. De eerste voorstelling was op 20 december, de laatste op 5 januari van 2003.

Tegen een decor van bamboestokken en donkerblauw textiel met Efteling-E's werd op traditionele Chinese muziek gedanst en sierlijk gestreden. Hoewel de act, aansluitend bij de Thaise tempel, als een "Thais Winterwaagstuk" werd omgeschreven op het aankondigingsbordje, was alles vooral nogal Chinees van karakter.

Met het eveneens exclusief voor deze winter geplaatste Japanse Beschermend Oog was rondom de Pagode een ware Aziatische potpourri gecreëerd.