De Efteling Muzikanten 2010

De Efteling Muzikanten, ook wel Lenteband, Zomerband, Herfstband of Winterband genoemd, is een vier- of vijfkoppig bandje dat sinds 2004 het hele jaar door optreedt in de Efteling.

De band begon als het kwintet Lenteband en moest de opvolger zijn van De Enige Echte Efteling Fanfare. Al speelde men echter met vier man. De band wordt versterkt met een kleine versterker en tegenwoordig ook door een geluidsdrager met daarop achtergrondmuziek voor de band. In de band spelen een violist, bassist, drummer en een fluitspeler. Per seizoen wisselen de kostuums van de bandleden.

Aanvankelijk werd de act geproduceerd door VIP Events die ook verantwoordelijk waren geweest voor de Fanfare. Sinds maart 2008 wordt ze geheel verzorgd door entertainmentbedrijf The Slampampers. Vijftien muzikanten wisselen elkaar af, waardoor de samenstelling van de band per dag kan verschillen.[1]

In 2013 werd een serie bekende Efteling-muziekstukken zoals Fata Morgana, De Vliegende Hollander en Klaas Vaak in een eigen interpretatie uitgevoerd door de muzikanten. Deze verschenen op woensdagen op Eftelings YouTube-kanaal.

Na afloop van de Winter Efteling 2015-2016 werden de Efteling Muzikanten geschrapt als vast onderdeel van het Efteling-entertainmentprogramma. Op 31 januari 2016 was hun voorlopig laatste optreden in de Efteling. Die zomer, tijdens het Negen Pleinen Festijn 2016 traden ze echter alweer op, op de zogeheten 'Foodlaan' op de Speelweide en ook tijdens Winter Efteling 2016-2017 waren ze vast onderdeel van het program. Ook de zomers daarop speelden ze wederom op de 'Foodlaan' aan de Speelweide of op het Ton van de Venplein en de daarop volgende Winter Eftelingen zijn ze weer present.

  1. slampampers.nl