Spookslotplein, 2009

De Lichtpuntjes is een gospel- en soulkoor van drie of vier personen (zowel mannen als vrouwen) dat sinds 2005 elke Winter Efteling een vast onderdeel is van het entertainment.

De Lichtpuntjes zingen

Het koor gaat gekleed in blauwe lange fluwelen gewaden en zorgt zelf voor aankondigingen in het Engels, voorzien van een dik Amerikaans accent. Hun vaak makkelijk meezingbare liederen, het vuur en de vriendelijke, enthousiasmerende interactie met het publiek dragen samen zorg voor een verwarmende ambiance. Door de versterkte zang zijn de Lichtpuntjes in de wijde omgeving te horen.

Ze treden elke winter op bij een kampvuur in het park; de eerste jaren (tot de Winter Efteling 2012-2013) op het Spookslotplein. Tijdens de Winter Efteling editie 2013-2014 traden ze op rondom het kampvuur op het Pirañaplein om toch nog enige sfeer te brengen op het plein dat zich op dat moment middenin een grote verbouwing bevindt. Voor de winter 2014-2015 verhuisden ze naar het Ton van de Venplein waar ze een aantal jaar te beluisteren waren, tot ze in 2018-2019 weer opdoken op het Steenbokplein.

Hun populaire, originele nummer Fairytales all around you werd in december 2013 uitgebracht als single op online-muziekdiensten, met een bijbehorende videoclip.