Op de Beierse Markt in november 2015
Op de speelweide in juli 2016

Zang en Gelukkig is een muzikale parkact bestaande uit een vierkoppig a capella-zanggroepje. De act is sinds de Winter Efteling 2011-2012 regelmatig onderdeel van het entertainmentprogramma van zowel Winter Eftelings als Zomeravonden.

Behalve op de vele paden en lanen die de Efteling rijk is zijn ze ook regelmatig te zien tijdens een snelle rondgang door bijvoorbeeld Polles Keuken of 't Poffertje. Zang en Gelukkig had in 2012 ook een vaste plek in de programmering van het hoofdpodium tijdens het Zeven Pleinen Festijn. Sindsdien komen ze regelmatig terug in de hoogseizoen- en winter-entertainmentprogramma's. Zo traden ze tijdens Winter Efteling 2015-2016 op bij het Kampvuur van de Beierse Markt en tijdens het Negen Pleinen Festijn 2016 bij het horecaplein op de Speelweide.

Het viertal draagt jassen in een blauw/zwart/groene tartanruit en halfhoge zwarte hoeden (outfit winter 2015) of blauwe pakken met gifgroene accenten (zomer 2016) en zingt voornamelijk Amerikaanse evergreens als 'All you need is Love' en medleys van bekende popklassiekers. De naam van de act verwijst naar het bekende sprookjessluitstuk "…en ze leefden nog lang en gelukkig".

Dames van Zang en Gelukkig

De dames van Zang en Gelukkig, 2016

Tijdens het Negen Pleinen Festijn van 2016 stond op het podium op het Ruigrijkplein een act die aangekondigd werd als De dames van Zang en Gelukkig. Of hiermee bedoeld werd dat deze groep van vier zangeressen de wederhelften waren van de mannen van Zang en Gelukkig, die op dat moment op de Speelweide optraden, is niet duidelijk. Het kan ook zijn dat beide groepen -toevallig of niet- "Zang en Gelukkig" heten maar verder ongerelateerd zijn.

In tegenstelling tot de mannengroep brachten de dames van Zang en Gelukkig hun liederen met muzikale begeleiding en vanaf een podium. Gekleed in jaren-twintig jurken in verschillende tinten groen brachten ze na het Negen Pleinen Festijn-lied diverse nummers uit oude Efteling-musicals ten gehore, zoals Pinokkio, Annie en Doornroosje. In 2017 zongen ze als toegift het Symbolica-lied Rijk der Fantasie.