De cast van Annie

Annie is een musicalproductie van Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment die van 22 november 2006 tot 4 maart 2007 in het Efteling Theater gespeeld werd. De première was op 26 november. Annie was eerder, in 2005/2006, te zien als rondreizende productie door Nederland. De musical gaat over klein weesmeisje Annie, die woont in een weeshuis dat wordt geleid door Miss Hannigan, een akelige vrouw die de kinderen uitbuit.

Plot

Annie promoot

Op een dag komt een assistente van miljonair Oliver Warbucks naar het weeshuis. Farrell komt een kind halen om tijdens de kerstvakantie bij hen te laten logeren en ze kiest Annie. Het blijkt enorm goed te klikken met 'Daddy' Warbucks en ze gaan samen op zoek naar Annies ouders. Vanaf het moment dat geld beloofd wordt aan degene die iets meer over de ouders van Annie kan vertellen, komen er enorm veel koppels over de vloer die beweren dat zij Annies echte ouders zijn. Ook de nare Hannigan en haar broer proberen zich voor te doen als de ouders van Annie maar vallen uiteindelijk door de mand. Annies ouders blijken jaren geleden te zijn gestorven en Annie wordt uiteindelijk door Daddy geadopteerd.

Cast

De cast bestond onder andere uit Edwin Rutten als Oliver `Daddy´ Warbucks, Loeki Knol als Miss Hannigan en Renée van Wegberg als Grace Farrell.

Voor de kinderrollen werden diverse groepjes samengesteld die afwisselend speelden. Deze werden geselecteerd tijdens auditierondes die op televisie te volgen waren via het programma De Auditie bij de TROS.

De musical zou aanvankelijk lopen tot en met 25 februari, maar in januari werd een verlenging met zeven extra voorstellingen tot en met 4 maart aangekondigd. Op 10 februari werd een speciale voorstelling voor doven georganiseerd, waarbij twee gebarentolken live vertaalden in Nederlandse Gebarentaal.