Een van de Efteling Eskimo's

De Efteling Eskimo's, ook wel Zingende Eskimo's, is een entertainmentact die tijdens de Winter Efteling 2015-2016 en 2016-2017 te zien was op het Carnaval Festivalplein. Drie in blauwe kleding gestoken Eskimo's zingen, met muziek van band, in een vijfentwintig minuten durende show liedjes, dansen (deels met het publiek) en wikkelen een flinterdunne verhaallijn af. De naam Efteling Eskimo's is slechts beperkt gecommuniceerd door de Efteling en stond niet in de parkbrochure. De meest gangbare benaming onder het publiek en Efteling-liefhebbers was Zingende Eskimo's.

Kostuums in lijn met vormgeving van de rit
Efteling eskimo close up.jpg
Registratie van de show (2015)

De vormgeving van de act is gebaseerd op de Alaska-scène uit het naastgelegen Carnaval Festival. De drie Eskimo's hebben een rode ronde neus en met hun gladde, kegelvormige pakken met bontrandjes lijken ze op de Eskimo-poppen uit de attractie.

Rond het kampvuur op het plein komen de drie Eskimo's bij elkaar en al snel is, tussen de liedjes door, duidelijk dat één van hen genoeg heeft van de kou in Alaska. Samen gaan ze op zoek naar de zon en belanden zo, in het verhaaltje, in Italië. Onderwijl zingen ze een medley van deels "verwinterde" versies van kerst- en zomerhits, vermengd met Efteling-eigen repertoire als Stampen, Stampen, Stampen!, bekend van Sprookjesboom. Ook de attractiemelodie van Toon Hermans komt voorbij.

Na Italië reist het drietal, nog immer rondom het kampvuur, verder en komt uit in de Winter Efteling. Daar is het natuurlijk gezellig en ideaal voor een Eskimo, wat culmineert in een sequentie "Hier is het fijn!"-liedjes als Een eigen huis, Aan de Amsterdamse grachten en een knuffel voor alle bezoekers.